Buzuki, kancsó tánc, Sirtaki, ez jellemző a görög zenére, táncra, mely örömöt közvetít a hallgatók, nézők felé.
A görög konyhát a hal, birkahús, az illatos zöldfűszer-növényekkel, olíva olajjal, citrommal ízesített zöldségek bőséges kínálata jellemzi. A zöldségek elkészítésében mutatja meg igazán a görög konyha az eredetiségét, különösen a muszakához nélkülözhetetlen padlizsánnal, amelyet töltve, csőben sütve is készítenek. A cukkínit zöldfűszeres rizzsel, vagdalt birkahússal töltik.
Népszerűek, híresek az articsóka ételeik. A tzaziki joghurttal, uborkából, fokhagymával ízesített frissítő fogás. Fontos szerepet játszanak az étkezésben a juh- vagy kecsketejből készült görög sajtok. Ezekből gyakran készülnek töltelékek, gratinírozott fogások, mártások, öntetek.