Etalon Party Service Etalon Party Service Etalon Party Service Etalon Party Service Etalon Party Service Etalon Party Service
Cégünk több mint …
Cégünk több mint 10 éve biztos résztvevője a rendezvényszervezés világának.
Acsa-újlaki kastély

Az Acsa-újlaki kastélyt 1907-1910 között építtette a magyarországi evangélikus egyház akkori egyetemes felügyelője, báró Prónay Dezső lánya, Iphigéne és újdonsült veje, Patay István vármegyei főispán számára a Ságivölgyi majorban. Az Acsa-újlaki kastély építészeti kialakítása a középkori várjelleget hangsúlyozza. Az építtető mintaképe a régi acsai kastély. A kastély az ún. saroktornyos típusúak közé tartozik, amely megoldás a felvidéki késő reneszánsz várkastélyokra jellemző. Erre utal a oldalszárny reneszánsz pártázata is. Bárók és bárónők fényűző lakosztályokban pihentek, a virágos park zegzugos ösvényein sétáltak, és az arisztokrácia társasági életét élték, izgalmas lovas és vadász eseményeken, valamint lágy zenével, szép ruhákkal, ínycsiklandozó falatokkal fűszerezett bálokon.

A Prónay-Patay kastély fényűző élete nem veszett a múltba. A luxus, az elegancia és a kényelem itt maradt. A kastélyba betérve ma Ön is átélheti mindezt. A kastély belső kialakítására már a kényelem és a reprezentáció mértéktartó barokkos megfogalmazása jellemző.

« vissza